65 millió eurós projektfinanszírozási hitelszerződést írt alá a Bem Center és az Intercontinental Kimpton Hotel építésére a MAM Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank

Budapest, 2022. május 3. – Több mint 65 millió euró, vagyis 24 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelszerződést írt alá a Bem Center irodaház és Intercontinental Kimpton Hotel vegyes funkciójú ingatlanfejlesztési projekt megvalósítására a Market Asset Management Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank. A 2023-ban elkészülő Bem téri beruházásnak köszönhetően 127 szobás boutique hotelként és „A” kategóriás irodaházként születik újjá a Radetzky-laktanya.

“A” kategóriás irodahelyiségeket, 127 szobás, elegáns boutique hotelt, éttermeket, bárt, kávézót, közösségi tereket, skybar jellegű tetőteraszt, 402 férőhelyes mélygarázst, valamint a jelenlegi tervek szerinti day spa-t is kínál majd a Bem Center irodaház és a mellette épülő Intercontinental Kimpton Hotel. A komplexum 2023-ra készül el a budapesti Bem téren. A hotel és irodaház megvalósítására a napokban írt alá több mint 65 millió euró, azaz 24 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelszerződést a Market Asset Management Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank.

„Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás. Sikerült a nemzetközi színvonalú projekt megvalósításához szükséges banki forrást megszerezni: április 12-én aláírtunk egy több mint 65 millió eurós hitelszerződést a Raiffeisen Bankkal.  A Market Csoport és a Raiffeisen Bank ezzel a hitelügylettel tovább erősíti sikeres együttműködését” – mondta el Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Market Asset Management Zrt. Bel-Buda szívében megvalósuló, nagy komplexitású iroda és hotel beruházása kapcsán rendkívül fontosnak tartom, hogy kiváló banki partnerünkkel, a Raiffeisen Bankkal együttműködve megtaláltuk a projekt számára legmegfelelőbb, testre szabott projektfinanszírozási megoldást. A szerződés lehetőséget teremt a beruházás ütemterv szerinti megvalósításához, valamint közép-hosszú távú üzemeltetéséhez, a banki biztosítéki szempontokat maximálisan figyelembe véve. Ezek közül a legfontosabb szempont, hogy a beruházás befejezését követően az irodaház és hotel által megtermelésre kerülő cash flow a Raiffeisen Bank által elvárt prudens módon, tartalékokkal fedezetet biztosít a banki adósságszolgálatra. Köszönjük a Raiffeisen Banknak a megtisztelő, új együttműködési lehetőséget!” – tette hozzá Horváth Csaba, a Market Asset Management Zrt. befektetési és finanszírozási igazgatója.

Bem Center

A Bel-Buda szívében épülő komplexum egyedi funkciói és szolgáltatásai, valamint elhelyezkedése miatt egyaránt különleges szereplőjévé válik a budapesti hotel-és irodapiacnak. A hotel üzemeltetője a világhírű Kimpton Hotels & Restaurants lesz, amelynek ez az első szállodája Közép-Európában, illetve Budapesten. A belső tereket a világszerte ismert amszterdami Marcel Wanders belsőépítész iroda tervezi meg.