Nemzetközi sztártervező álmodja meg a Bem téren épülő hotel belső tereit

A világhírű amszterdami Marcel Wanders studio tervezi meg a budapesti Bem téren épülő hotel belső tereit. A 2023-ra elkészülő, elegáns hotel, illetve a vele szinergiában épülő irodaház megőrzi műemlék-jellegű homlokzatát, így tisztelegve a múlt előtt, szolgáltatásaival pedig a jövőbe mutat. Ezt a koncepciót követi a tervezésben a nemzetközi stúdió is, melynek ügyfelei között megtalálható például a Baccarat, a KLM és a Louis Vuitton.

A következő két évben újjászületik a budapesti Bem téren évtizedekig üresen álló egykori Radetzky-laktanya, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként. Az épület egyszerre kínál flexibilisen kialakítható, “A” kategóriás irodahelyiségeket, stílusos boutique hotelt, fine dining éttermet, és számos olyan szolgáltatást, amely tovább színesíti Bel-Buda kínálatát. A 127 szobás, 52 parkolóval rendelkező hotel üzemeltetője az Intercontinental Hotels Group lesz, aki egyedülálló luxus brandjével a Kimptonnal lesz jelen. A hotelben bár, étterem, rooftop bar és több rendezvényterem is helyet kap majd. A tervek szerint 2024 első felében adják át a nagyközönségnek.

Egy olyan különleges, ötcsillagos boutique hotellel gazdagodik Budapest, amely a történelmi múlt örökségét viszi tovább úgy, hogy mindenben megfelel a XXI. század kihívásainak. A műemlék-jellegű homlokzat mögött meghökkentő, de elegáns belső kap helyet, melynek megtervezését a világhírű Marcel Wanders studio-ra bíztuk” – tájékoztat Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

A Marcel Wanders és Gabriele Chiave kreatív igazgatók által vezetett amszterdami tervezőiroda ügyfelei között megtalálható többek között a Baccarat, a KLM és a Louis Vuitton. Marcel Wanders néhány munkája a világ legismertebb modern művészeti és formatervezési múzeumaiban is látható, például a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, a párizsi Pompidou Központban vagy az amszterdami Stedelijk Múzeumban.

A Marcel Wanders studio missziója, hogy a legizgalmasabb álmokat is valóra váltsuk a dizájn területén, a szeretetet és az élet iránti szenvedélyt képviselve. Célunk, hogy izgalmas, provokatív, megosztó, meglepő, eredeti és felemelő belső tereket tervezzünk. Ennek szellemében álmodjuk meg a Bem téri hotel enteriőrjét is” – fogalmaz a projekt kapcsán a Marcel Wanders studio.

Bővebb információ a Marcel Wanders studio-ról:

www.marcelwanders.com

instagram – marcelwanders