A Market Asset Management Zrt. eladta a BudaPart Gate irodaházat

A bécsi székhelyű S IMMO AG a BudaPart Gate irodaházzal bővítette magyarországi ingatlanportfólióját, a LEED Gold minősítésű A osztályú irodaház bérelhető területe 20.000 m². Az épületkomplexum a BudaPart – Budapest legnagyobb városfejlesztési területének – kapujában található, az eladó a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő vállalat, Magyarország egyik legnagyobb építőipari cége, a Market Építő Zrt.  leányvállalata.

A BudaPart Gate a város dél-budai részén található, mintegy 5 km-re délre a központtól, a Duna közvetlen közelében. Az új városnegyed számos szolgáltatással, kereskedelmi egységgel, étteremmel, parkkal és rekreációs

Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatótanácsának elnöke és a Market Építő Zrt. vezérigazgatója az eladás kapcsán következőket nyilatkozta. “Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megegyeznünk a S IMMO AG-vel. Ez az irodaépület első budapesti ingatlanfejlesztésünk, melyet több is követ majd. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen különleges irodaépülettel bővíthettük a fővárosi ingatlanpalettát.

“A BudaPart nemzetközi színvonalú városnegyed-fejlesztés első irodaházát, a BudaPart Gate-et 100% töltöttséggel sikerült értékesíteni nemzetközi szakmai befektető, S IMMO AG részére. A tranzakciót három hónap alatt valósítottuk meg a pandémiás időszak ellenére.  Egyértelmű pozitív visszajelzés a nemzetközi szakmai befektetői piactól, hogy a BudaPart eredeti koncepciójának és üzleti terveinek megfelelően sikerült pozícionálni a terméket: nagyszerű minőségű épületet sikerült fejleszteni, a kiváló bérlői mix is megfelel nemzetközi befektetési sztenderdeknek. A BudaPart városnegyed fejlesztés további irodaház fejlesztési ütemei számára ez egy kulcsfontosságú momentum.” – tette hozzá Horváth Csaba finanszírozási és befektetési igazgató.

A részvényügylet lezárása 2021 végére várható” – árulta el Kámán Norbert, a Market Asset Management Zrt. ingatlanvagyon-kezelési igazgatója. Roland Ebenhoch, a bécsi tranzakciós csapat vezetője hozzátette: „A tranzakciót rendkívül professzionális, hatékony és bizalmon alapuló együttműködés jellemezte. Büszkék vagyunk erre az akvizícióra, és már vizsgáljuk a további vásárlási lehetőségeket.

A két fél megállapodott abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat.